Italië Alpen Trektocht

Beschrijving

In een week rijden we de Hannibal route van Val d`Isère tot dichtbij de badplaats Nice aan de Middellandse Zee. De route gaat bijna volledig door de door de Italiaanse Alpen. Sinds 2007 hebben we deze reis al vaak met groot succes mogen organiseren. Een echte offroad trektocht door het mooiste deel van Italië en klein stukje Frankrijk. Vanaf Lac du Mont Cenis trekken we richting zuiden langs de skigebieden van de Olympische winterspelen van 2006 en langs Turijn. Ontdek de verborgen en stille tracks in de Alpen. We trotseren enkele flinke onverharde bergpassen tot wel 2500 meter hoogte. We rijden langs verschillende forten en bunkers uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Verschillende van deze forten en bunkers zullen we te voet verkennen. Je zult ook veel bergmarmotten zien in deze streek. We overnachten afwisselend op campings en bivaks (wild kamperen). We kamperen ook een keer in een schitterend oud fort. Dit is echt een topreis voor de beginnende offroader, maar ook voor de gevorderde rijder.

Inbegrepen bij deze reis: begeleiding door onze Nederlandse gids, technische ondersteuning, overnachtingen op de campings en 1 diner op donderdagavond. Niet inbegrepen bij deze reis: alle andere maaltijden, drinken, je eigen brandstof en overige eigen autokosten.
Minimum aantal auto`s is 5 en maximum aantal auto`s is 8.

Programma

Nr. Dag Beschrijving
1 zondag aankomst op de camping. Kennismaking met de Nederlandse begeleiding en andere deelnemers.
2 maandag korte instructie in een steengroeve (op verzoek). Daarna starten we aan de route. Overnachten op een camping of een bivak in de bergen.
3 dinsdag route vervolgen over de skipistes en hoge bergpassen. Overnachten op een camping.
4 woensdag we gaan verder met de route door het stilste gedeelte van de Alpen en overnachten in het wild op een hele mooie plek.
5 donderdag de route gaat verder door een schitterend deel van de Alpen. We overnachten op een camping waar een heerlijke Italiaanse maaltijd voor ons wordt bereid.
6 vrijdag laatste etappe van deze reis en ook schitterend. Met bezoek aan een echte bunker en overnachten in een oud fort uit 1880.
7 zaterdag `s ochtends einde van deze reis.

 


Data en prijzen

Geen reis ingepland voor 2018.

 

Foto`s

Kaart

 

Boekingsformulier

Geen reis ingepland voor 2018.