Servië

Beschrijving

Onze off-road trip door het bijzondere gastvrije West – Servië is gebaseerd op meerdere erg interessante doelen:
uitzichtpunten in de bergen, bijzondere rivieren, canyons, historische dorpen kortom cultuur en natuur. En daarbij
vermijden we uiteraard zoveel mogelijk het asfalt en maken gebruik van Macadam wegen, de plaatselijke karrensporen en modderige bosbouwpaden. In Servië is dit voor ons nog gewoon mogelijk! We rijden
door meerdere Nationale Parken: Tara en Uvac [Oevats] waar beren, wolven en vele exotische diersoorten leven.

Omdat we in een groep rijden met een of meerdere gidsen weet u dat u aan het eind van de
dag weer gewoon gezellig aanschuift om van de Servische keuken te genieten in plaats van
ergens in de bush noodgedwongen te overnachten.
De maaltijden worden overigens door ons geregeld en zijn inclusief.

Overnachten doen we in het pittoreske keurig verzorgde gloednieuwe Berghotel “Planinska Kuca Tara”. Indien er voldoende animo voor is kamperen we één nacht aan de oever van de Uvac – rivier. Een unieke ervaring met kampvuur / b.b.q. Servische stijl. De overige avonden hebben we een restaurant/ café in het hotel om gezellig met een drankje na te praten. De drankjes zijn eigen rekening (erg betaalbaar), voor de muziek zorgen wij.

i286541539292456150._szw1280h1280_

Ter informatie:
Ons ‘Basecamp’ is Planinska Kuca [koetja] (Berghuis) Tara in Kaludjerske Bare nabij het gezellige stadje Bajina Bašta. [Basjta]

Kaludjerske Bare ligt op 1800 km van Utrecht. Dit is in 2 dagen goed te rijden. De route gaat over de A3 door Duitsland, in Oostenrijk via Graz, door Slovenie via Maribor, Kroatië via Zagreb richting Belgrado. In Servië verlaten we de snelweg voor de laatste +/-180 km binnendoor bij “Ruma” en rijden we via Šabac [“Sjabats”] en Valjevo naar Bajina-Bašta.

In de natuurgebieden waar we door heen rijden leven diverse wilde diersoorten. Voor beren en wolven geldt dat daar geen gevaar van uitgaat. Ze waarnemen zou eigenlijk al heel bijzonder zijn. Bij eventuele wandelingen is het verstandig zich ervan bewust te zijn dat er slangen kunnen leven, ook giftige.
Brandstof en de eigen consumpties zijn in Servië zeer betaalbaar. De valuta is de dinar. 120 dinar is ongeveer een euro. Benzine en diesel kosten rond 1,10 euro.
Nog voordeliger is tanken in Bosnië, we zitten er dichtbij de grens.

Servië is erg veilig. Criminaliteit is er eigenlijk nauwelijks, zeker in de gebieden waar wij komen, het is in elk geval veiliger dan in Nederland!

Technische ondersteuning is aanwezig. Autoreparaties zijn in Servië erg voordelig. Veel onderdelen zijn evt beschikbaar maar misschien niet alles voor de wat zeldzamere auto’s. Indien u reparaties of bijzonder onderhoud in de planning hebt kan het interessant zijn hier een extra dagje voor te plannen en dit ter plaatse uit te laten voeren.
Vraag naar de mogelijkheden!

In het verkeer dient men soms wat meer op te letten omdat er vaak wat sneller wordt gereden en wat onachtzamer wordt gehandeld dan wij hier gewend zijn. Denk aan onverlichte trekkertjes en voetgangers etc. Daar staat tegenover dat er weinig verkeer is.

In tegenstelling tot Bosnië hebben zich in Servië geen gevechten afgespeeld in de Balkan oorlog van 23 jaar geleden. Er zijn dus ook nergens mijnen te vrezen. Dit is tevens de reden dat we Bosnië bewust buiten de route houden.

Inclusief zijn: organisatie, gidsen, overnachtingen ter plaatse, ontbijt, lunch en diner.

Eigen rekening zijn: heen- en terugreis, brandstof, auto-onderhoud/ reparatie en drank.

Foto`s

 

Data en prijzen

Datum

Op aanvraag voor groepen

Prijs

Op aanvraag voor groepen

 

Aanmelden pilotreis

Met onderstaand formulier kun je je interesse voor de pilotreis aanmelden.

Uw voornaam

Tussenvoegsel

Achternaam

Uw e-mailadres

Straatnaam

Huisnummer

Postcode

Woonplaats

Land

Vast telefoonnummer

Mobiel telefoonnummer

Voornaam bijrijder

Tussenvoegsel bijrijder

Achternaam bijrijder

E-mailadres bijrijder

Mobiel telefoonnummer bijrijder

Aantal volwassenen

aantal kinderen

Leeftijden kinderen

Merk auto

Type auto

Bouwjaar auto

Opmerking, vragen of wensen