Lac de Vassiviere, Frankrijk. 4×4 Zwaar

Offerte aanvragenBeschrijving

In de regio Limousin vlak bij de stad Limoges bieden we een uitdagende 4×4 week aan. Deze regio is niet zo bekend bij de toeristen en daardoor vrij rustig. Het is wel een bijzonder mooi gebied wat zich kenmerkt door de vele groene bossen en weiden. Het landschap is heuvelachtig en er zijn een groot aantal meren van formaat. De offroad-reis vindt plaats rond het meer van Vassivière, dit meer ligt op het westelijke deel van het ‘Massif Central’. Het ‘Massif Central’ is een enorm plateau van oeroud graniet en kristallijnsteen en zit vol met onverwachte natuurlijke rijkdommen. Lac du Vassivière is een 1000 hectare groot stuwmeer. Rond dit meer hebben wij een prachtig gebied waar u als 4×4 liefhebber uw hart kunt ophalen. We nemen u een week lang mee in de uitgestrekte bossen waar u zelden een mens tegen komt en dagelijks een nieuwe route rijdt. Wat betreft het terrein is het over het algemeen redelijk pittig tot zwaar rijden (afhankelijk van seizoen en weer). De paden zijn meerendeels breed en rotsachtig, maar er zijn ook smalle passages. Het hoogste punt wat we aandoen is 1000 meter boven n.a.p. daar heeft u een prachtig uitzicht over de streek. Vanaf dit punt kunt u zelfs bij goed weer de vulkaan Puy de Dôme zien. Tijdens de week zullen we ook oude Romeinse vestingen bezoeken die op de route liggen.

Tijdens deze week verblijft u in een typisch Frans hotel. U bent daar van alle gemakken voorzien zoals een eigen badkamer op uw kamer, tevens is er een leuke gezamelijke huiskamer met eventueel televisie (zelfs Nederlandse zenders). Elke ochtend kunt u genieten van een heerlijk frans/hollands ontbijt en `s avonds krijgt u een fantastisch diner voorgeschoteld. Het hotel ligt in een rustige bosrijke omgeving. Het is mogelijk om er `s avonds nog even een wandeling te maken en er is een klein meertje waar eventueel gevist kan worden. Het hotel heeft ook een gezellig bargedeelte waar men de dorst kan lessen en ervaringen kunnen worden uitgewisseld.

De hotelreis is inclusief een hotelkamer op basis van 2 personen met badkamer en half pension, begeleiding door onze Nederlandse gids, technische assistentie en de benodigde vergunningen. De reis gaat door bij minimaal 4 auto`s met 8 volwassenen en het maximum is 8 auto`s. Minimaal 2 personen per auto. De auto dient voorzien te zijn van modderbanden en een lier. Aan de voor- en achterzijde van de auto dienen stevige sleepogen gemonteerd te zijn. Een 27 MC-radio is handig voor communicatie tussen de auto`s, maar niet noodzakelijk. Brandstof, lunch, drankjes en overige kosten zijn voor uw eigen rekening.

Programma voorbeeld

Dag             Omschrijving
zondag `s Avonds aankomst in het hotel.
maandag Ontbijt, lunch kopen, tanken en dan de eerste route rijden. `s Avonds diner.
dinsdag  Ontbijt, lunch kopen en dan de tweede route rijden. `s Avonds diner.
woensdag  Ontbijt, lunch kopen, tanken en dan de derde route rijden. `s Avonds diner.
donderdag  Ontbijt, lunch kopen en dan de vierde route rijden. `s Avonds diner.
vrijdag  Ontbijt, lunch kopen en dan de vijfde route rijden. `s Middags auto`s wassen en aftanken. `s Avonds diner.
zaterdag Ontbijt en daarna vertrekken naar huis.

Offerte aanvragenData en prijzen

Deze reis organiseren we voor groepen en is maatwerk. Samen met u stellen we het programma op en kiezen we een datum. U kunt informatie over deze reis opvragen via onze pagina maatwerk.

Kaart

Foto`s

 

Video

Offerte aanvragen