Marokko met eigen 4wd

Beschrijving

Deze 4×4 self drive tour rij je met eigen 4wd. Speciaal om Marokko te ontdekken op een avontuurlijke manier. In 8 dagen tijd ontdek je dit diverse land in een echte terreinauto.

In Marrakech verzamelen we bij het startpunt. Vanaf daar maak je een avontuurlijke tocht door het Atlasgebergte en verder zuidwaart naar de uitlopers van de Sahara. Na een paar dagen in het zand ´spelen´ rijd je weer terug door de Atlas naar Marrakech. Deze reis is een ware woestijn ervaring omdat we ook overnachten in de Sahara. Deze reis is met maximaal 4 auto`s en 1 auto van de reisleider.

Onderweg zullen we hoofdzakelijk op campings of ergens in de bush overnachten. Op een enkele plek is er keuze om tegen meerprijs een kamer te nemen, maar in principe is het een kampeervakantie. De begeleider kookt voor de hele groep, waarbij hulp gewaardeerd wordt, maar we zullen ook regelmatig een restaurantje pakken. Het moet tenslotte wel vakantie zijn!

We gaan samen een reis maken die ons naar en in de uitlopers van de Sahara brengt. Dit houdt in dat we door gebieden rijden waarin we op ons zelf zijn aangewezen. Dit is de mooie, maar tevens kwetsbare kant van de reis. We vragen een ieder die meegaat dan ook defensief en met verstand te rijden zodat we er ook achteraf met zijn allen van kunnen genieten. Onze reis is beslist geen rally of raid. Onderweg zullen we je indien gewenst leren hoe je een GPS gebruikt, pistes rijdt en hoe je zandduinen overwint. Elke ochtend voor vertrek worden de “moeilijkheden” die je tijdens deze rit tegen komt besproken in een briefing en ‘s avonds is er een korte evaluatie van de dag.

We zoeken niet per se de gevaren op, alle pistes die we rijden zijn ook zonder ervaring goed te doen. Er zijn pistes bij waar de gemiddelde snelheid niet hoger ligt dan zo’n tien kilometer per uur maar hiervoor nemen we ook gewoon de tijd en wordt verwacht dat iedereen zich aanpast aan de laagste snelheid.

Programma

DAG 1

Deze dag 1 is eigenlijk de dag voor vertrek vanuit Marrakech. Al naar gelang de door jezelf geboekte vlucht en wensen kan de ontvangst op de camping elk moment van de dag zijn. Wij kunnen ons aanpassen aan jullie planning.

We overnachten op de camping in Marrakech omdat dit gemakkelijker is voor het vertrek de volgende dag. (afhaalservice vanaf het vliegveld is mogelijk). Hier zal een auto met daarin alle kampeerartikelen voor je klaarstaan.

Het is dus belangrijk dat iedereen minimaal de dag voor vertrek in Marrakech is. Tijdens deze, misschien eerste, ontmoeting gaat het er vooral om elkaar te leren kennen. Met wie gaan we nou eigenlijk op stap? Kortom, we zullen gewoon lekker kletsen.

DAG 2

Voordat we vertrekken zal er een korte briefing zijn. Elke ochtend wordt de route van die dag besproken en krijg je tips over hoe te rijden, waar op te letten en wat vooral handig is wel of niet te doen.

Vandaag rijden we naar of richting Ouarzazate. vanuit Marrakech rijden we eerst 100 km. “verbindingsroute” om dan vanuit Demnate de Tizi-n-Outfi pas op te draaien. Deze “geasfalteerde” pas biedt ons de meest spectaculaire uitzichten met achter elke bocht een ander landschap. Na twee toppen van +/- 2200 meter bereiken we de zuidkant van de hoge Atlas. Hier maken we een bushcamp op de piste richting Boulmaine

In de evaluatie wordt de dag besproken. Vooral belangrijk om, als het nodig is, de toer nog beter op jullie persoonlijke wensen aan te passen.

We hebben gedurende de dag walkie-talkie contact, hiermee kun je tijdens de rit al dingen aangeven. Tijdens de evaluatie nemen we met elkaar de dag nog even door, meestal om even af te stemmen of het tempo goed is en er voldoende tijd is voor het maken van foto’s, maar in principe is dit het moment om ook andere zaken even te bespreken.

Dagafstand +/- 220 km

DAG 3

Vandaag rijden we naar Boulmaine du Dades. Voor deze rit hebben we een hele mooie piste uitgezocht die ons langs de uitlopers van de Atlas en grotwoningen voert. Aan het eind van de middag eten we in Boulmaine en gaan daarna door naar de camping.

Dagafstand +/- 130 km

DAG 4

Kort na Boulmaine slaan we af, zuidwaards richting N’ekob, maar via een wadi komen we tussen N’ekob en Tazzarine uit. Via Tazzarine rijden we oostwaards de woestijn in om kort daarna weer zuidwaards in de richting van Oum-Jrane, een heel klein woestijndorpje, te rijden. Ergens aan het eind van de middag kijken we uit naar een mooie plek voor de overnachting.

Dagafstand +/- 190 km

DAG 5

Deze dag zal gevuld worden met woestijnrijden.

Door een zeer gevarieerd landschap van zand- en rotswoestijn, gravelvlaktes en steenpistes gaat het richting Mhamid. Voordat we Mhamid bereiken komen we nog langs een prachtig duinengebied met veel palmbomen. Door deze palmoase rijden we naar Tagounite om te tanken en wat boodschappen te doen. De laatste 25 km. gaan over het asfalt naar Mhamid, hier komen we al bijtijds aan in een luxe Kasbah hotel waar een ieder kan genieten van een mooie kamer, een lekkere douche en het zwembad.

Dagafstand +/- 150 km.

DAG 6

Vanaf Mhamid duiken we de woestijn in. Vandaag is het off-road all the time! In het eerste duinengebied wordt ruim de tijd genomen voor uitleg en persoonlijke instructie over rijden in het zand.

Door een duinengebied, over steenpistes en door zandwadi’s bereiken we Chigaga. Een duinengebied waar iedereen vrij is om wat in het zand te spelen.

Aan de rand van Chigaga slaan we kamp op voor de overnachting

Dagafstand +/- 90 km.

DAG 7

Vanuit de duinen gaan we westwaards richting en over Lac Iriki, een droog zoutmeer. Via een prachtige omweg komen we uiteindelijk in Foum zguid waar we op het plein lunchen om daarna nog door te rijden naar Ait Benhadou waar we op een camping overnachten.

Dagafstand +/- 180 km

DAG 8

Op deze laatste dag is er de mogelijkheid om de Kasbah van Ait Benhadou te bekijken waarna we de eenvoudige maar zeer mooie piste richting Telouet op draaien. Vandaar weer terug naar de hoofdweg die ons over de Tizi-n-Tichka pas voert. Onderweg stoppen we voor de lunch en aan het eind van de middag zijn we weer in Marrakech terug.

Dagafstand +/- 300 km.

Erop vertrouwende dat we dan allemaal kunnen terugkijken op een geslaagde reis sluiten we de rit af op de camping in Marrakech met een verse Jus d’orange. (de beste van Marokko!) Vertrek met het vliegtuig op de dag van aankomst raden we af, daar we pas aan het eind van de middag binnen zijn. Je kunt dan ‘s avonds nog van onze tentjes gebruik maken voor de overnachting of zelf iets anders regelen.

Data en prijzen

Data verblijf Op basis van Prijs p.p. Status Boeken
7 april t/m 14 april 2019 Kamperen + 1x hotel Alle maaltijden € 695,- Gaat door
27 april t/m 4 mei 2019 Kamperen + 1x hotel Alle maaltijden € 695,- Gepland
21 september t/m 28 september 2019 Kamperen + 1x hotel Alle maaltijden € 695,- Gepland
5 oktober t/m 12 oktober 2019 Kamperen + 1x hotel Alle maaltijden € 695,- Gepland

Een reis is definitief als er minimaal twee auto’s mee gaan en is vol bij vier auto’s.
De prijzen zijn op basis van 2 personen per auto. Bij 1 persoon in een auto is de prijs € 1049,-.

Kaart


Deze kaart is ter indicatie en geeft de route globaal weer. Dit is niet de exacte route zoals wij hem rijden.

Foto`s

 

 

Aanmelden

Uw voornaam

Tussenvoegsel

Achternaam

Uw e-mailadres

Straatnaam

Huisnummer

Postcode

Woonplaats

Land

Vast telefoonnummer

Mobiel telefoonnummer

Voornaam bijrijder

Tussenvoegsel bijrijder

Achternaam bijrijder

E-mailadres bijrijder

Mobiel telefoonnummer bijrijder

Aantal volwassenen

aantal kinderen

Leeftijden kinderen

Merk auto

Type auto

Bouwjaar auto

Kies een week

Opmerking, vragen of wensen