“Yassas”, welkom in Griekenland

Dit is een pilotreis door het prachtige Griekenland. Route en overnachtingen zijn niet in beton gegoten. We zoeken avontuurlijke deelnemers die graag pionieren.

Reisbeschrijving

Griekenland, officieel de Helleense Republiek, is een land in Zuidoost-Europa, bestaande uit het zuidelijkste deel van het Balkanschiereiland en een groot aantal eilanden. Griekenland heeft een bevolking van ruim 10 miljoen inwoners. De hoofdstad en grootste stad is Athene.
Tijdens de reis gaan we niet eilandhompen, maar het ruige binnenland ontdekken. We trekken door bergen en bossen over eeuwenoude tracks. We komen olijfbomen, oude bruggen, kerken en dorpjes tegen. De tracks kunnen door weersinvloeden uitgesleten en moeilijk begaanbaar zijn. Een reis met uitdagingen waarvoor we avontuurlijke deelnemers zoeken.

Reisdetails

Datum 2024
Reissom nnb
Vervoer Eigen 4×4
Categorie Medium. Volwaardige 4wd met low gear met AT-banden of eventueel MUD. In verband met rivier en rivier beddingen is goede bodembescherming en evt een snorkel aangeraden. Lier is een pré.
Groepsgrootte 5 tot 7 wagens
Overnachtingen Campings en wild camps
Reisduur 13 dagen
Ontbijt Niet inbegrepen
Lunch Wel inbegrepen
Avondeten Niet inbegrepen
Extra info Eventueel te combineren met de Albanië kampeerreis erna
Gids Henry van Vliet
Datum 2024
Reissom nnb
Vervoer Eigen 4×4
Categorie Medium. Volwaardige 4wd
met low gear met AT-banden
(MUD aanbevolen)
Lier is een pré
Groepsgrootte 5 tot 7 wagens
Overnachtingen Campings en wild camps
Reisduur 13 dagen
Ontbijt Niet inbegrepen
Lunch Wel inbegrepen
Avondeten Niet inbegrepen
Extra info Eventueel te combineren met
de Albanië kampeerreis erna
Gids Henry van Vliet

Landbeschrijving

Bij Griekenland denken veel mensen direct aan vakantie. Al jaren is het land één van de populairste vliegbestemmingen met ruim een half miljoen Nederlandse toeristen per jaar. De belangrijkste redenen om Griekenland te bezoeken zijn het aangename klimaat, de cultuur, de relatief korte vluchttijd en de diversiteit van de vele Griekse eilanden. In totaal is Griekenland goed voor bijna vijftienduizend kilometer aan kustlijn, vooral door de vele eilanden die het land rijk is. Vrijwel elk eiland heeft haar eigen gezicht en daardoor ook een eigen publiek.

Griekenland is meer dan alleen toerisme. Waar dit fascinerende land nog meer om bekend staat zijn de oude Griekse beschavingen die zeer invloedrijk en machtig waren in het verleden. Over heel het land verspreid vind je op archeologische vindplaatsen en in musea restanten van oude Griekse beschavingen terug. De belangrijkste periode in de Griekse geschiedenis is van 776 tot 323 voor Christus, toen het één van de belangrijkste beschavingen ter wereld was. Veel archeologische schatten stammen uit deze tijd. De Olympische Spelen stammen zelfs nog van voor deze periode. Volgens deskundigen zouden deze rond het tweede millennium voor Christus ontstaan zijn.