Loading...
Marokko self drive2024-05-06T22:27:42+00:00

Marokko self drive – 14 dagen

“Marhaba!” welkom in Magisch Marokko

Een avontuurlijke rondreis per 4×4 door het indrukwekkende land van de vele gezichten, Marokko. Het islamitisch land met een enorme variatie van landschappen en cultuur. Bevolkt door Berbers, Arabieren en Touareqs. Een avontuurlijke reis, door groene bossen en valleien, oases, woestijn, duinen en natuurlijk het ruige Atlas-gebergte. Deze fascinerende reis laat u kennis maken met alle facetten die dit prachtig land u te bieden heeft met zijn vele contrasten, geuren en natuurlijke schoonheden. De 4×4 reis zorgt er voor dat u op die plekken komt waar weinige u voor zijn gegaan. Een rondreis met net dat ietsje meer wat het zo aantrekkelijk maakt voor de echte reizigers.

DE REIS

De reis begint in de havenplaats Algeciras in Andalusië, de zuidelijke regio van Spanje. Na de oversteek van de Middellandse zee naar het Afrikaanse continent start het 4×4 avontuur in Tanger.

Buiten het rijden over veel onverharde wegen en mooie gebieden gaan we ook kennis maken met de cultuur en geschiedenis van Marokko. Zo bezoeken we Chefchaouen, bekend van de indigoblauw geschilderde huizen. In Koningsstad Fes ontdekken we hoe de tijd is blijven stilstaan en waar het leven bruist in de kleurrijke ‘soeks’. Ook komen door Imilchil, gorge du Dades en Todra, Merzouga en Zagora. Bij voldoende tijd bezoeken hoofdstad Marrakech.

De schilderachtige steden die zo heel anders zijn en die ons stuk voor stuk het idee zullen geven beland te zijn in een sprookje van 1001 nacht. Maar ook ruim drie dagen zand avontuur in de Sahara-woestijn via Mhamid, Zagora & Merzouga staan op het programma. Maar de Marokko reis is nog veel meer: het indrukwekkende ruige Atlasgebergte, de pittoreske leemrode kasbah-dorpen, authentieke berberdorpjes, de bewoners, de traditie en een prachtig natuurschoon met unieke landschappen.

DE AUTO

Geschikt voor standaard 4×4 auto’s.  Zorg wel voor all-terrain banden. Lage gearing is aan te raden. De hele route is schadevrij te rijden, maar de auto zal zeker vuil worden. Onze ervaren instructeurs zijn er om je te helpen tijdens de reis. Heb je vragen over je auto of ander materiaal, neem dan contact met ons op.

Highlights

 • Koningssteden Fez en Marrakech
 • Atlasgebergte
 • Sahara woestijn
 • Zandduinen van Erg Chebbi

Reisdata

 • 1 t/m 14 oktober 2023 (VOL)

Inclusief

 • Bootovertocht Algeciras – Tanger
 • Overnachtingen op campings en bivaks
 • 2 hotelovernachtingen met half pension
 • Portofoon in bruikleen
 • Gidsen en reisbegeleiding
 • Backup voertuig met EHBO kit, gereedschap en SPOT SOS apparaat
 • Technische ondersteuning

TRIP DETAILS

Datum
22 sep. t/m 5 oktober 2024

Reissom
€ 1599,- pp op basis van 2 personen/auto
€ 1999,- pp op basis van 1 persoon/auto

Eigen 4×4 of huurauto

8 auto’s + 1 begeleidend voertuig

Hotelovernachtigen (2x), bivak en campings

14 dagen

Maaltijden in hotels inclusief en overige maaltijden exclusief.

Bootovertocht
Inclusief ferry Algeciras – Tanger

Henry van Vliet

Recensies

Onze reis naar Marokko was van het begin tot het eind 1 groot avontuur. Steeds weer werden we verrast door het landschap en kregen een goede indruk hoe de bevolking in Marokko leeft. Het rijden op grote hoogte, op onverharde wegen en op zandduinen was 4×4 pur sang.

Waardering:

Gary en Ada van der Spek , 31 oktober 2022

Super reis door Marokko!

Waardering:

Gerwin Ordelmans, 2 november 2022

Veel gestelde vragen

Is mijn 4×4 geschikt voor deze reis?2021-09-18T19:49:41+00:00

Elke 4×4 auto kan mee met deze reis. Zorg wel voor All-terrain banden. Lage gearing is niet noodzakelijk, wel prettig. De hele route is schadevrij te rijden, maar de auto zal zeker vuil worden. Onze ervaren instructeurs zijn er om je te helpen tijdens de reis. Heb je vragen over je auto of ander materiaal, neem dan contact met ons op.

Wat is de zwaarte van deze reis?2021-09-23T20:45:48+00:00

Dit is een categorie B reis, bedoeld voor iedereen met een standaard 4×4. Auto’s hoeven niet special geprepareerd te zijn. Een lier is niet noodzakelijk. We adviseren wel all terrein banden en een eigen sleeplint. We rijden voornamelijk mooie onverharde gravel routes met uitdagende 4×4 passages.

Kan ik een 4×4 huren voor deze reis?2023-12-12T20:23:09+00:00

Dat is vaak wel mogelijk via een gespecialiseerde 4×4 verhuurder. In onze blog over 4×4 huren vind je een overzicht van verhuurbedrijven. Klik op de link voor meer info: www.4x4vakantie.nl/blog/4x4verhuur

Welke kampeeruitrusting heb ik nodig?2021-09-23T20:35:23+00:00

De basis kampeeruitrusting bestaat uit:
– Tent (daktent, grondtent etc)
– Slaapmatjes
– Slaapzakken
– Tafel en stoelen
– Kooktoestel (het is ook mogelijk om uit eten te gaan)
– Beker, Bord, Bestek

Heb je vragen of wil je advies? Neem dan contact met ons op.

Kan ik terrein banden huren voor deze reis?2022-03-31T07:40:03+00:00

In veel gevallen is het mogelijk een set geschikte banden te huren. Gangbare maten hebben we op voorraad. Neem contact op via info@4x4vakantie.nl om de beschikbaarheid en huurprijs aan te vragen.

Ik ben nog niet zo ervaren, kan ik een 4×4 training volgen?2023-12-12T20:32:19+00:00

De meeste reizen zijn prima te doen als je nog weinig of geen ervaring hebt. Onze reisleiders kunnen je tijdens de reis instructie geven. Een 4×4 training voor de reis is ook mogelijk. We organiseren een aantal keer per jaar een 4×4 training op een offroad terrein. Bekijk de 4×4 trainingen op www.4x4vakantie.nl/#4x4training en boek deze gelijk. Staat er geen geschikte training op de website, neem dan contact op via info@4x4vakantie.nl en we doen je graag een voorstel.

Deel deze pagina op social media

Ga naar de bovenkant