Loading...
Marokko self drive2021-10-08T19:18:56+00:00

Project Description

Marokko self drive – 14 dagen

“Marhaba!” welkom in Magisch Marokko

Een avontuurlijke rondreis per 4×4 door het indrukwekkende land van de vele gezichten, Marokko. Het islamitisch land met een enorme variatie van landschappen en cultuur. Bevolkt door Berbers, Arabieren en Touareqs. Een avontuurlijke reis, door groene bossen en valleien, oases, woestijn, duinen en natuurlijk het ruige Atlas-gebergte. Deze fascinerende reis laat u kennis maken met alle facetten die dit prachtig land u te bieden heeft met zijn vele contrasten, geuren en natuurlijke schoonheden. De 4×4 reis zorgt er voor dat u op die plekken komt waar weinige u voor zijn gegaan. Een rondreis met net dat ietsje meer wat het zo aantrekkelijk maakt voor de echte reizigers.

DE REIS

De reis begint in de havenplaats Algeciras in Andalusië, de zuidelijke regio van Spanje. Na de oversteek van de Middellandse zee naar het Afrikaanse continent start het 4×4 avontuur in Tanger.

Buiten het rijden over veel onverharde wegen en mooie gebieden gaan we ook kennis maken met de cultuur en geschiedenis van Marokko. Zo gaan we naar de Volubilis (2000 jaar oude Romeinse ruïne stad) en de Koningsstad Fes waar het nog steeds lijkt of de tijd is blijven stilstaan en waar het leven bruist op de kleurrijke ‘soeks’. Ook komen we langs de steden Meknes en Ilfrane. Bij voldoende tijd brengen we ook nog een bezoek aan Marrakech.

Deze schilderachtige steden die zo heel anders zijn en die ons stuk voor stuk het idee zullen geven beland te zijn in een sprookje van 1001 nacht. Maar ook Quarzazate en ruim drie dagen zand avontuur in de Sahara-woestijn via Tatu, Zagora & Merzouga staan op het programma. Maar de Marokko reis is nog veel meer: het indrukwekkende ruige Atlasgebergte, de pittoreske leemrode kasbah-dorpen, authentieke berberdorpjes, de bewoners, de traditie en een prachtig natuurschoon met unieke landschappen.

DE AUTO

Geschikt voor standaard 4×4 auto’s.  Zorg wel voor all-terrain banden. Lage gearing is aan te raden. De hele route is schadevrij te rijden, maar de auto zal zeker vuil worden. Onze ervaren instructeurs zijn er om je te helpen tijdens de reis. Heb je vragen over je auto of ander materiaal, neem dan contact met ons op.

Highlights

 • Volubilis (2000 jaar oude Romeinse ruïnes)
 • Koningssteden Fez en Meknes
 • Atlasgebergte
 • Sahara woestijn
 • Zandduinen van Erg Chebbi

Reisdata

 • 15 t/m 29 oktober 2022

Inclusief

 • Bootovertocht Algeciras – Tanger
 • Overnachtingen op campings en bivaks
 • 3 hotelovernachtingen met half pension
 • Portofoon in bruikleen
 • Gidsen en reisbegeleiding
 • Backup voertuig met EHBO kit, gereedschap en satelliettelefoon
 • Technische ondersteuning

TRIP DETAILS

Datum
15 t/m 29 oktober 2022

Reissom
€ 1390,- pp op basis van 2 personen.
Voor 1 persoon geldt een meerprijs

Eigen 4×4 of huurauto

8 auto’s

3 Hotelovernachtigen, bivak en campings

14 dagen

Maaltijden in hotels inclusief en overige maaltijden exclusief.

Bootovertocht
Inclusief ferry Algeciras – Tanger

Henry van Vliet

Boek deze reis
Boek deze reis

Veel gestelde vragen

Is mijn 4×4 geschikt voor deze reis?2021-09-18T19:49:41+00:00

Elke 4×4 auto kan mee met deze reis. Zorg wel voor All-terrain banden. Lage gearing is niet noodzakelijk, wel prettig. De hele route is schadevrij te rijden, maar de auto zal zeker vuil worden. Onze ervaren instructeurs zijn er om je te helpen tijdens de reis. Heb je vragen over je auto of ander materiaal, neem dan contact met ons op.

Wat is de zwaarte van deze reis?2021-09-23T20:45:48+00:00

Dit is een categorie B reis, bedoeld voor iedereen met een standaard 4×4. Auto’s hoeven niet special geprepareerd te zijn. Een lier is niet noodzakelijk. We adviseren wel all terrein banden en een eigen sleeplint. We rijden voornamelijk mooie onverharde gravel routes met uitdagende 4×4 passages.

Kan ik een 4×4 huren voor deze reis?2021-09-30T20:28:20+00:00

Dat is mogelijk. Wij hebben enkele 4×4’s beschikbaar. Daarnaast hebben we contact met alle gespecialiseerde 4×4 verhuurders en kunnen we je helpen om de geschikte 4×4 voor je te vinden. Neem contact met ons op en we kijken gezamenlijk naar de beste oplossing.

Welke kampeeruitrusting heb ik nodig?2021-09-23T20:35:23+00:00

De basis kampeeruitrusting bestaat uit:
– Tent (daktent, grondtent etc)
– Slaapmatjes
– Slaapzakken
– Tafel en stoelen
– Kooktoestel (het is ook mogelijk om uit eten te gaan)
– Beker, Bord, Bestek

Heb je vragen of wil je advies? Neem dan contact met ons op.

Deel deze reis op social media

Ga naar de bovenkant