Beschikbaarheid en status van de reizen zijn onder voorbehoud. Wil je zeker weten of er nog plaats is kun je de actuele status opvragen via info@4x4vakantie.nl.

 • Bekijk het online kenniscafé 4×4 reizen met techniek, eten, veiligheid en tips. Martin de Keizer geeft uitleg over verlichting op 4×4 voertuigen. Karin-Marijke & Coen vertellen over veiligheid op reis. Derek-Jan Franse laat zien hoe je 5 sterren maaltijd rond het kampvuur op reis kunt hebben. Henry van Vliet gaat in op voorbereiding voor een 4×4 trip.

  Sprekers en onderwerpen:

  • Martin de Keizer: Verlichting op 4×4 voertuigen

  • Karin-Marijke & Coen: Veiligheid op reis

  • Derek-Jan Franse: 5 sterren maaltijd rond het kampvuur

  • Henry van Vliet: Reisvoorbereiding voor je 4×4 trip

  • Reisinspiratie voor mooie 4×4 bestemmingen

  Mede mogelijk gemaakt door:

  Deel dit 4x4 kenniscafé

  Deel dit 4x4 kenniscafé

 • 4×4 Vakantiebeurs 2021 in een nieuw jasje

  Jaarlijks in maart vindt dé 4×4 vakantiebeurs plaats. In 2020 was het vlak na de uitbraak van het coronavirus en is de beurs afgelast.

  Dit gaf de organisatie de ruimte om een lang gekoesterde wens verder uit te werken.
  In 2021 gaat de beurs naar een nieuwe locatie en…….gaat het een 2-daagse beurs worden!

  Datum

  zaterdag 23 oktober van 10:00 – 17:00 en op zondag 24 oktober van 10:00 – 16:00

  Locatie

  WaterGoed
  Valburgsestraat 45,
  6675 AC Valburg
  Nederland

  Coronacheckapp van toepassing

  Iedere bezoeker boven de 12 jaar dient over een geldige QR code plus ID te beschikken.
  Wij zullen hierop moeten controleren. Indien men niet over een geldige QR code beschikt, mag men helaas niet naar binnen.

  WaterGoed heeft een geweldig restaurant en alle faciliteiten om er een top evenement van te maken, met de gemeente zijn afspraken gemaakt en daar houden wij ons aan. We kunnen en gaan ook niet in discussie we zijn al blij dat er weer een evenement van deze grootte kan plaats vinden. Voor meer info: http://rijksoverheid.nl/coronabewijs-evenementen
  Wij rekenen op jullie medewerking en begrip bij de poort.
  Meer info en FAQ’s vind je op deze pagina.

  Meer info

  Op www.4x4vakantiebeurs.n vind je uitgebreide info over het evenement.

 • Op welke campings komen 4×4 rijders graag in Nederland, België en Duitsland? Wij zochten het uit met een poll op Facebook.

  In deze blog vind je de top 10 campings waar 4×4 liefhebbers graag komen. Heb je een leuke ervaring of foto van een van deze campings of staat jouw camping er niet bij? Laat het ons weten via info@4x4vakantie.nl.

  1. Sportlandgoed – Zwartemeer, Nederland
   “320.000m2 fun & sports”. Bij het Sportlandgoed in Drenthe heb je alles onder één dak! De leukste activiteiten, heerlijk eten en overnachten op de camping of in een Canadese blokhut.
   www.sportlandgoed.nl
  2. Camping MAKA – Auby sur Semois, België
   “Een kleine camping in de Belgische Ardennen”. Mooie camping aan de rivier en omringd door bos. Met een winkel, bar en restaurant. Koken op kampvuur kan hier.
   www.campingmaka.be
  3. Fursten Forest – Furstenau, Duitsland
   Kamperen op de schietbanen van een oude legerbasis. Op nog geen uur rijden van de Nederlandse grens, ligt een bijna 400 hectare groot offroad park / vrijetijdspark. Fursten Forest was tot 2008 in gebruik als oefenterrein van het Duitse leger. De kazerne en het ruwe terrein waar met tanks en ander materieel werd geoefend heeft inmiddels een nieuwe functie gekregen als leisure park, te weten het grootste outdoor en automotive park van Europa!
   www.furstenforest.eu
  4. Camping Donnersberg – Gerbach, Duitsland
   Aan de rand van het bos, in de heuvels tussen de Duitse wijnbouwgebieden Pfalz en Rheinhessen, vind je Camping Donnersberg. De camping is van het Nederlandse echtpaar Marcel en Mercedes Olderaan. De camping staat geheel in het teken van rust, ruimte en natuur. Er zijn veel outdoor activiteiten mogelijk.
   www.campingdonnersberg.com
  5. Freizeitpark Mammut – Stadtoldendorf, Duitsland
   60 hectare offroadterrein, overnacht op de kampeerweide of in een kamer in het gerenoveerde kazernegebouw. Restaurant aanwezig. Er wordt ook een 4×4 cursus met huurauto of eigen auto aangeboden.
   www.fpmammut.de
  6. Landgoed de Wielewaal – Zeewolde, Nederland
   Dit is een kampeerterrein midden in de natuur, dat 365 dagen per jaar geopend is! Zomer- en winterkamperen is hier mogelijk. Allemaal ruime plaatsen op het gras, tussen het groen en sommige plekken direct aan het water. Kies uit plaatsen met en zonder elektra. Waar je ook kampeert op deze natuurcamping, het is op loopafstand van zwemwater en je bent omringd door bos. Geniet van een kampvuur en buiten koken.
   www.dewielewaal.com
  7. Landgoedcamping het Meuleman – De Lutte, Nederland
   In het prachtige Twentse natuurgebied Het Lutterzand ligt Landgoedcamping het Meuleman. Omgeven door fraaie glooiingen en een karakteristiek coulisselandschap is het de perfecte plek, waar rust en recreatie elkaar ontmoeten. Bij minimaal 2 nachten op de camping krijg je een GPS in bruikleen met 2 greenlaningroutes, samen 160 kilometer lang.
   www.camping-meuleman.nl
  8. Natuurkampeerterrein De Vlagberg – Sint Anthonis, Nederland
   Deze camping van Staatsbosbeheer ligt heel mooi op de heide bij het pittoreske Brabantse dorpje St. Anthonis. Ruime plekken, kamperen tussen de schapen, modern sanitair, overdekte vuurplaats en een speelbos voor de kids.
   www.logerenbijdeboswachter.nl/kamperen/de-vlagberg
  9. Camping Buitenland – Zandpol, Nederland
   Misschien een vreemde eend in de bijt, maar deze camping kwam als tip binnen. Deze duurzame camping in Drenthe is een initiatief van onder andere Floortje Dessing. BuitenLand is een kleurrijke en eigenzinnige camping waar iedereen welkom is. Er is een restaurant, zwemmeertje, hottub, activiteiten en vuurplaatsen.
   www.buitenland.com
  10. Camping Lumdatal – Rabeanu, Duitsland
   Op nog geen 3 uur rijden vanaf de Nederlandse grens vind je camping Lumdatal, gelegen in het prachtige Lahntal. Vanaf de camping kan je mooie wandelingen en fietstochten maken, gaan kajakken op de rivier de Lahn of een van de vele stadjes met de vakwerkhuizen bekijken. Nabij de camping is er de mogelijkheid om met je 4×4 erop uit te trekken. Vanaf de camping rijd je zo de prachtige greenlanes op in het Lahntal. Op de camping liggen GPS apparaten klaar met routes die je over zowel off-road als over kleine landweggetjes door de omgeving laten rijden.
   www.campinglumdatal.nl