Loading...
Lapland 4×4 winterreis2023-05-15T21:56:45+00:00

Lapland 4×4 winterreis – 12 dagen

“Hei velkommen” welkom in winters Lapland

Het avontuur wordt opgezocht, mooie gebieden bezocht, avontuurlijke en technische tracks gereden en de off-road mogelijkheden van uw auto worden getest en goed gebruikt. Geen extreme zware tracks, diepe sporen en rivier oversteken, maar berijdbare wegen en prachtige paden.

Just go there where others only dream of…
De avond begint te vallen, het schemert. Toch is het pas 16.00uur, dat klinkt wat vreemd , maar hier is het heel normaal voor deze tijd van het jaar. Het voelt alsof we al een tijdje bekeken worden. We stappen net de auto in om naar het hotel te gaan. We horen wat, voetstappen en het gekraak van takken. We kijken om ons heen maar zien niets. Na de korte stop rijden we langzaam weer verder. Ik kijk al turend naar de plaats waar we stonden. Wat een fantastische plek. “Kijk nou!” roep ik over de walki talki, “een Elanden familie komt het bos uit en steekt over…”Iedereen stopt om te kijken.” Zie je nu dat we toch werden bekeken.”
Het Noordkaapgevoel? Dat moet je zien en beleven.

DE REIS

De Noordkaap is gesitueerd aan de Barentszzee en wordt traditioneel beschouwd als het noordelijkste puntje van het Europese continent. De Noordkaa op een Scandinavisch schiereiland in Noorwegen: 71° 10′ 21″ NB. Het ligt op 2080 km van de Noordpool. De weg naar dit laatste stukje “vaste land” is adembenemend en vol met bochten, prachtige panoramische uitzichten die worden afgewisseld met grootse rotspartijen. En dan arriveert u op de Noordkaaprots van 307 meter. U bent aangekomen bij het “einde van de wereld”, de wereldbol is het bewijs daarvan.

Het Noordkaap schiereiland is ruiger en desolater dan alle gebieden die u onderweg heeft gezien. De plaatsjes en nederzettingen, zijn klein en lijken verlaten. De natuur overheerst, er wonen nog maar weinig mensen. De gewone wereld houdt op te bestaan en gaat over in arctisch gebied. De flora en fauna past zich hierop aan. Bomen worden struiken en de wegen slingeren langs de kale afgeronde heuveltoppen, toendra’s en stroomversnellingen.
Na het bereiken van de Noordkaap gaat de koers weer richting het Zuiden van Europa. De adembenemende Noordse fjordenkust wordt gevolgd via de Lofoten. De route leid terug naar de Ferry in Oslo (Zweden) vanwaar de oversteek naar Duitsland wordt gemaakt.

DE AUTO

Elke 4×4 auto kan mee. Omdat we in winterse omstandigheden rijden zijn er specifieke aandachtspunten die we graag persoonlijk bespreken. Heb je vragen over je auto of ander materiaal, neem dan contact met ons op.

Highlights

 • Roadtrip onder arctische omstandigheden
 • Lofoten
 • Bezoek aan de Noordkaap (mits de weg open is)
 • Bezoek bij de Kerstman
 • Bezoek aan een IJshotel
 • Aurora Borealis (Noorderlicht/Poollicht) (met een beetje geluk)

Optionele excursies

 • Sneeuwscooter safari
 • Hondenslee tocht

Reisdata

 • 10 t/m 22 februari 2024

Inclusief

 • Overnachtingen, ontbijt en diners
 • Gidsen en reisbegeleiding
 • Ferry naar Moskee naar Bodo
 • Backup voertuig met EHBO kit, gereedschap, en satelliettelefoon
 • Technische ondersteuning

REIS DETAILS

Datum
10 t/m 22 februari 2024

Reissom
Binnenkort bekend

Eigen 4×4 of huurauto

8 auto’s

Hotels

12 dagen

Maaltijden in de hotels

Henry van Vliet

Veel gestelde vragen

Kan ik een 4×4 huren voor deze reis?2022-03-31T07:37:01+00:00

Dat is mogelijk. Wij hebben enkele 4×4’s beschikbaar. Daarnaast hebben we contact met alle gespecialiseerde 4×4 verhuurders en kunnen we je helpen om de geschikte 4×4 voor je te vinden. Neem contact met ons op en we kijken gezamenlijk naar de beste oplossing.

Is mijn 4×4 geschikt voor deze reis?2021-09-30T20:29:44+00:00

Elke 4×4 kan mee. Omdat we in winterse omstandigheden rijden zijn er specifieke aandachtspunten die we graag persoonlijk bespreken. Heb je vragen over je auto of ander materiaal, neem dan contact met ons op.

Welke banden heb ik nodig?2021-09-30T20:31:26+00:00

We raden banden aan die geschikt zijn voor winterse omstandigheden. Graag geven we persoonlijke advies hierover. Ook is het in de meeste gevallen mogelijk om een set banden te huren die geschikt zijn voor deze reis.

Heb ik spijkers nodig in mijn banden?2021-09-30T20:34:14+00:00

Wij hebben voor alle wagens speciale spijkers mee op reis. Zodra de weersomstandigheden er om vragen schroeven we gezamenlijk de spijkers in de banden. Later kun je deze spijkers weer eenvoudig verwijderen.
Heb je liever geen spijkers in je banden of twijfel je over jouw huidige banden. Vraag ons om advies. In veel gevallen kunnen wij ook een set geschikte banden verhuren.

Ik ben nog niet zo ervaren, kan ik een 4×4 training volgen?2022-03-31T07:45:28+00:00

De meeste reizen zijn prima te doen als je nog weinig of geen ervaring hebt. Onze reisleiders kunnen je tijdes de reis instructie geven. Een 4×4 training voor de reis is ook mogelijk. We organiseren een aantal keer per jaar een 4×4 training op een offroad terrein. Neem hiervoor contact met ons op via info@4x4vakantie.nl.

Meer info aanvragen of een optie op de reis nemen

Info aanvragen en/of een optie nemen

Deel deze pagina op social media

Ga naar de bovenkant