Loading...
Lapland 4×4 winterreis2024-03-06T20:26:01+00:00

“Hei velkommen” welkom in winters Lapland

Het avontuur wordt opgezocht, mooi landschap en avontuurlijke tracks. De offroad mogelijkheden van uw auto worden getest en goed gebruikt. Geen extreme zware tracks, maar berijdbare wegen en prachtige paden.

Just go there where others only dream of…
Bezoek Lapland in winterse omstandigheden. Via de poolcirkel en de ‘echte Kerstman’ rij je door tot op de Noordkaap. Op de terugweg ontdek je de prachtige Lofoten. Onderweg kun je op een sneeuwscooter een bevroren rivier verkennen en een roedel husky’s aansturen tijdens een hondensledetocht. Wij hebben mooie routes en fijne hotels geselecteerd zodat alles klopt.

Reisinformatie

 • 8 t/m 20 februari 2025

 • Hotels

 • Ontbijt en diner in de hotels. Lunch wordt door ons bereid onderweg zolang het weer dit toelaat (max 6 keer).

 • 13 dagen, 12 overnachtingen

 • Eigen 4×4

 • Maximaal 7 auto’s + 1 gidsauto

 • Ferry Moskenes – Bodø

 • Reisleider en gids: Henry van Vliet

 • Binnenkort bekend

De reis

Een reis naar het noorden van Scandinavië onder winterse omstandigheden. Door Zweden, Finland en Noorwegen. De juiste periode om Laplans op zijn mooiste zie zien. De dagen worden weer langer en de kans op noorderlicht is goed. Met temperaturen die kunnen zaken tot -25°C en soms -30°C is het een uitdaging voor mens en machine, maar de moeite waard. Lapland zal je niet teleurstellen. Witte wegen, dennenbomen zo ver je kunt kijken, rendieren en elanden sieren het landschap. Een bezoek aan de ‘echte’ Kerstman op de poolcirkel, met een sneeuwscooter over een bevroren rivier en met sledehonden de toendra van Noorwegen ontdekken. Lapland heeft veel te bieden. “A adventure of a lifetime”.

Nordkapp

71° 10′ 21″ NB, Nordkapp, Finmark, Noorwegen. De Noordkaap ligt aan de Barentszzee en wordt traditioneel gezien als het noordelijkste puntje van het Europese continent. De Noordkaap is een schiereiland in Noorwegen. Het ligt op 2080 km van de Noordpool. De weg naar dit laatste stukje “vaste land” is adembenemend en vol met bochten, prachtige panoramische uitzichten die worden afgewisseld met grootse rotspartijen. En dan arriveer je op de Noordkaap rots van 307 meter hoog. Je bent aangekomen bij het “einde van de wereld”, de wereldbol is het bewijs daarvan.

Video

Highlights

 • 4×4 reis onder winterse omstandigheden

 • Bezoek aan de ‘echte’ Kerstman in Rovaniemi

 • Diner in het Arctic Snowhotel

 • De Lofoten

 • Bezoek aan de Noordkaap (als het weer je toelaat)

 • Aurora Borealis (Noorderlicht/Poollicht) (met een beetje geluk)

 • Met een snowscooter over de Ivalo rivier (optioneel)

 • Husky hondensledetocht over de Noorse toendra (optioneel)

Reisaanbod

 • 13 daagse 4×4 vakantie met eigen auto

 • 12 hotels met half pension

 • Lunch vers bereid (max 6 keer, zolang het weer dit toelaat)

 • Ferry Moskenes – Bodø

 • Nederlandse gids/reisleider

 • Technische ondersteuning

Niet inbegrepen zijn: de lunch zodra het te koud wordt, drankjes, reis- en annuleringsverzekering, tolgeld, autokosten zoals brandstof en persoonlijke uitgaven

De auto

Elke 4×4 auto kan mee. Omdat we in winterse omstandigheden rijden zijn er specifieke aandachtspunten die we graag persoonlijk bespreken. Denk hierbij onder andere aan de banden. Heb je vragen over je auto of ander materiaal, neem dan contact met ons op.

Programma

Zaterdagochtend 09.00 uur ontmoeten we elkaar in de haven van Gotenburg. Voor wie met de ferry vanuit Kiel komt, ziet ons gelijk staan. Je kunt ook over de weg of via een andere ferry naar het startpunt komen. Van af daar gaan in 3 dagen we noordwaarts naar Lulea. We rijden dan in de witte wereld van Lapland. Onderweg bezoeken we een rendierenboerderij om te zien hoe de Sami rendieren houden. ’s Avond hebben we diner in het Arctic Snowhotel. Overnachten doen we in een regulier hotel in de stad Rovaniemi, of je boekt een kamer of glazen iglo bij het Snowhotel. De volgende ochtend komen we bij de poolcirkel en bezoeken we de ‘echte’ Kerstman. Vandaar gaat de reis naar Ivalo en het is dan mogelijk om met een sneeuwscooter over de Ivalo rivier te rijden, een spectaculaire tocht. Dan begint de mooiste etappe door Lapland. Witte wegen en dennenbomen zo ver je kunt kijken. We komen aan in Kirkenes en bezoeken de Russische grens en de haven met zijn kingcrab (koningskrab) visserij. ’s Avonds kun je kingcrab eten als er die dag nieuwe aanvoer is. We zitten inmiddels op de toendra van Noorwegen en daar kun je een husky hondensledetocht maken. Die avond eten en slapen we in het meest karakteristieke hotel van de reis in Lakselv. De volgende ochtend checken we het weerbericht op de Noordkaap, is het mogelijk om naar het noordelijke puntje van Europa te rijden? Met een beetje geluk wel en rijden we de prachtige route langs fjorden naar Nordkapp. Vandaar zetten we koers zuidwest en bezoeken we de prachtige steden Alta en Tromsø. We zaken verder af naar de Lofoten tot we niet meer verder kunnen. Je bent dan in het vissers dorpje Å. We hebben voldoende tijd om de Lofoten goed te ontdekken. Na een heerlijk laatste diner rijden we de volgende ochtend vroeg naar de ferry van Moskenes naar Bodø. Donderdag eind van de ochtend komen we met de ferry aan in Bodø. Daar eindigt deze epische reis en nemen we afscheid. Je rijdt op eigen gelegenheid terug of samen met ons.

Extra bijboeken

 • Ferry Kiel – Gotenburg (prijs op aanvraag)

 • Overnachting in Arctic Snowhotel (vanaf circa €350,- per kamer)

 • Snowscootertocht (vanaf €190,- pp)

 • Husky hondensledetocht (vanaf €200,- pp)

Foto’s

Recensies

Goed georganiserd met leuke afwisselende route. Hotels waren goed in orde. Vakkundige leiding en altijd goed gehumeurd.

Waardering:

Ruud Clements, 14 maart 2022

Bucketlist reis, zeer de moeite waard, wijkt af van de gebaande paden en dat maakt het nog mooier.

Waardering:

Anoniem, 6 maart 2024

Veel gestelde vragen

Kan ik een 4×4 huren voor deze reis?2023-12-12T20:23:09+00:00

Dat is vaak wel mogelijk via een gespecialiseerde 4×4 verhuurder. In onze blog over 4×4 huren vind je een overzicht van verhuurbedrijven. Klik op de link voor meer info: www.4x4vakantie.nl/blog/4x4verhuur

Is mijn 4×4 geschikt voor deze reis?2021-09-30T20:29:44+00:00

Elke 4×4 kan mee. Omdat we in winterse omstandigheden rijden zijn er specifieke aandachtspunten die we graag persoonlijk bespreken. Heb je vragen over je auto of ander materiaal, neem dan contact met ons op.

Welke banden heb ik nodig?2021-09-30T20:31:26+00:00

We raden banden aan die geschikt zijn voor winterse omstandigheden. Graag geven we persoonlijke advies hierover. Ook is het in de meeste gevallen mogelijk om een set banden te huren die geschikt zijn voor deze reis.

Heb ik spijkers nodig in mijn banden?2021-09-30T20:34:14+00:00

Wij hebben voor alle wagens speciale spijkers mee op reis. Zodra de weersomstandigheden er om vragen schroeven we gezamenlijk de spijkers in de banden. Later kun je deze spijkers weer eenvoudig verwijderen.
Heb je liever geen spijkers in je banden of twijfel je over jouw huidige banden. Vraag ons om advies. In veel gevallen kunnen wij ook een set geschikte banden verhuren.

Ik ben nog niet zo ervaren, kan ik een 4×4 training volgen?2023-12-12T20:32:19+00:00

De meeste reizen zijn prima te doen als je nog weinig of geen ervaring hebt. Onze reisleiders kunnen je tijdens de reis instructie geven. Een 4×4 training voor de reis is ook mogelijk. We organiseren een aantal keer per jaar een 4×4 training op een offroad terrein. Bekijk de 4×4 trainingen op www.4x4vakantie.nl/#4x4training en boek deze gelijk. Staat er geen geschikte training op de website, neem dan contact op via info@4x4vakantie.nl en we doen je graag een voorstel.

Boek deze reis

Ga je mee op reis? Boek dan direct een plekje via onderstaande knop.

Stel een vraag

Waarvoor neem je contact op *

Deel deze pagina op social media

Ga naar de bovenkant